HAKKIMIZDA
2009 yılında kurulan (RG: 23.08.2009/27328) Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (SANTUM), öncelikle endüstri ve hizmet sektörü ile kamuya, yönetmeliğinde belirtilen amaçlar dâhilinde, doğrudan, tasarım ve uygulama hizmetleri sunmayı ve endüstride ve ilgili sektörlerde ve kamuoyunda ürün tasarımı ve görsel tasarım bilinci oluşturulması ve geliştirilmesine yönelik konularda araştırma yapmayı, kültür, sanat ve tasarım alanlarında araştırmacıları desteklemeyi ve sonuçlarını düzenli olarak ilgili paydaşlarla ve Türk endüstrisi paylaşmayı amaçlamaktadır.

VİZYONUMUZ:
Tasarım ve sanat alanlarında değer üreten, bunları düzenli olarak paydaşlarına sunan bir araştırma merkezi olmak.

MİSYONUMUZ:
SANTUM olarak misyonumuzun temelini aşağıdaki üç ana başlık oluşturmaktadır:
Nitelikli araştırmalar ile ülke ekonomisinin, sanatının ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak.
Kültür, sanat ve tasarım alanlarında araştırmacıları desteklemek ve imkânlar sunmak.
Üniversite-sanayi, üniversite-kamu işbirliği çerçevesinde nitelikli tasarım ve uygulama hizmetleri sunmak.

footer
osman acar